Info om nyfødtfotografering

Hvor mange dager bør babyen være?

Den ideelle alderen for en nyfødt fotografering er når babyen er under 8 dager. Men grensen går ved 14 dager. Da sovner de lett og strekker ikke like mye på armer og ben. De kan ligges i stillinger en litt eldre baby mister muligheten til etterhvert.

Når bør jeg bestille time?

Bestill time mens du er gravid! Gi meg termindato, og jeg sørger for at du får plass en av dagene etter du har født.

Når på dagen bør vi ta dem?

Av erfaring får vi mest mulig ut av en fotografering tidlig formiddag, derfor begynner fotograferingen kl 10 så langt det lar seg gjøre.

Hvor lang tid tar fotograferingen?

Det tar om lag 3 timer. Beregn at dere skal være her en stund. Jeg har kaffe, te og vann i studio. Ta gjerne med en liten snackbit om det skulle trengs. Det er også mulig å ta seg en blund på sofaen om de søvnløse nettene henger med.

 

Kan jeg mate mens jeg er der?

Mat babyen rett før dere kommer til meg. Babyen sover som regel i bilstolen når dere kommer, og da er det mest effektivt for meg å "lirke" baby ut av stolen og begynne fotograferingen. Vi setter selvfølgelig av tid til mating under fotograferingen om det trengs. 

Hva om babyen tisser eller bæsjer når vi tar bilder uten bleie?

Dette trenger dere ikke å bekymre dere for. Jeg prøver å unngå å ta bilder helt naken, bortsett fra på et par type oppsett. Da kan det fort skje "uhell", men det er jeg vant til :)

Hva om babyen ikke får sove?

Jeg anbefaler sterkt at dere prøver å holde babyen våken så lenge som mulig før dere kommer til meg. Jeg vet godt at dette er lettere sagt enn gjort, men det vil hjelpe veldig for en effektiv og innholdsrik fotografering. 

Jeg ber alltid mamma ta et steg tilbake, og være noen meter fra babyen, da babyen har sterke instinkter etter lukt og lyd, spesielt mammalukten. Sovner ikke babyen i det hele tatt, gjør vi det beste ut av situasjonen. 

Ta med smokk. Det kan være en redning om babyen er urolig og har et sugebehov/trøst til tross for at han eller hun nettopp har fått mat.

Kan vi ta bilder sammen med den nyfødte?

Det er selvfølgelig helt i orden at både mamma, pappa og søsken er med på bildene. Søsken under 3 år kan være krevende å få bilder av med den nyfødte. Er søsken under 3år fåreslår jeg at søskenbilder blir tatt når de er litt eldre begge to. Jeg avslutter som regel med bildene av mamma og pappa. 

Hva om jeg synes babyen har fått nok?

Som nyfødtfotograf har jeg masse kursing bak meg for å gjøre det jeg gjør. For å få dem i de forskjellige stillingene, blir det en del flytting på armer, ben, hode osv. Det kan se ukomfortabelt ut, men babyen har det godt. Jeg ville aldri gjort noe som babyen ikke liker, eller synes er ukomfortabelt. Men, jeg kjenner ikke din baby like godt som du gjør selv, og jeg kan heller aldri sette meg helt inn i dine følelser over at en annen duller med babyen din. Hvis du mener din baby har fått nok, eller ikke liker det jeg gjør, må du IKKE være redd for å si i fra til meg! Jeg tar det til meg med en gang, og vi gir oss eller finner på noe annet.

Hva skal vi ta med?

Om dere også vil være med på bildene, ta med dere klær dere føler dere komfortabel i, og som tar seg godt ut i kamera. Jeg er glad i lyse fine helfarger (unngå mønster, logoer, flere farger på ett plagg osv.).

Jeg har det som trengs til den lille, men om det er noe dere ønsker å bruke (familiearv, hjemmestrikket osv.) ta dette med, så ser vi om vi klarer å inkorporere dette i noen bilder.

Ta også på dere lette klær, da det blir veldig varmt i studio!

Dette er fordi de små liker å ha det varmt og godt. 

Kle babyen i overslagsbody (ikke over hodet), og prøv så godt dere kan å ha på klær som ikke lager for mange merker i huden.

Hva skjer etter fotograferingen?

Rett etter fotografering, sender jeg faktura på fotograferingen via email. 

Deretter redigerer jeg 30 av de beste bildene som dere får se på bestillingstime, én til to uker etter fotograferingen.

Følg meg på Instagram

©2018 Pernille Færøvik Eriksen

Tlf: +47 928 86 260

Email: pernieriksen@gmail.com

Adresse: Eidsvågbakken 1, Bergen

Nyfødtfotograf | Gravidfotograf | Babyfotograf

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon